Házirend

VENDÉG TÁJÉKOZTATÓ AZ MTA DOMUS VENDÉGHÁZÁNAK HASZNÁLATÁRÓL


 1. A vendégház reggel 6 órakor nyit és 24 órakor zár. Kérjük, hogy a ház területére való be- és kijutásnál erre legyen figyelemmel! 0 óra és 6 óra között a Recepció csak készenléti ügyeletet tart, szükség esetén mentőt, rendőrséget, tűzoltót hív.
 2. Bejelentkezés és szoba átvétel 14 órától, távozáskor 11 óráig kérjük a kijelentkezést elintézni, ill. a szobát átadni. Az érkezésekor kapott bejelentkezési ívet kitöltve – még érkezése napján – a Recepción szíveskedjen leadni.
 3. 22 óra után csak bejelentett szállóvendég tartózkodhat a házban, további személy itt tartózkodása esetén napi szállásdíj fizetendő! Szállóvendég fogadását minden esetben előre jelezni szíveskedjen. A fizetendő szállásdíjról a csatolt díjtáblázatból tájékozódhat.
 4. A vendégházban lakók nyugalmának érdekében 3 év alatti gyermekek fogadására nincs lehetőségünk.
 5. Kérjük, hogy a szobaasszonyok, vagy szükség esetén a karbantartók számára 10 óra után a szobába való bejutást, illetve a takarítási, javítási munkák elvégzésének lehetőségét biztosítani szíveskedjen. Ösztöndíjas vendégeink számára a szobák takarítása, ágynemű és törölköző csere heti egy alkalommal. A pontos időpontról a szobaasszonyok adnak tájékoztatást. Amennyiben az itt tartózkodását megszakítja, úgy kérjük, minden esetben szíveskedjen ezt jelezni a Recepción a távozás és a visszaérkezés idejének pontos megjelölésével.
 6. A televízió távirányítója, a szekrénybe szerelt értékmegőrző kazetta kulcsa, valamint a hálózati internet csatlakoztatáshoz szükséges kábel 500,-Ft letéti díj ellenében a Recepciótól vehető át, amit visszavételezés után a vendég visszakap.
 7. Dohányzás és nyílt láng használata az egész vendégház területén tilos! Dohányozni a kertben kijelölt helyen lehet. A ház minden helyiségében füstérzékelők vannak felszerelve, dohányzásból eredő riasztás anyagi felelősségre vonást von maga után!
 8. Reméljük, Ön is örömmel tapasztalja, hogy a szobák új bútorokkal, berendezési tárgyakkal lettek felszerelve. Felhívjuk szíves figyelmét ezeknek fokozott gondossággal történő használatára, kezelésére! A bőröndöket, táskákat, hátizsákokat, ruhákat és cipőket kérjük a gardróbszekrényben elhelyezni. Az élelmiszerek, italok elhelyezésére rendelkezésére áll a TV alatti szekrény, ill. az abban lévő hűtőszekrény, valamint az asztalon található tálca.</li>
 9. Az épületben lévő közös társalgóhelyiségek használatánál kérjük a rend és tisztaság megtartását, ill. a ház nyugalmára való tekintettel 22 óra után a zajos tevékenységek mellőzését. Minden emeleti szinten egy közös használatú konyha található, melynek tisztaságára és rendjére kérjük fokozottan figyeljen.
 10. Könyvtár a földszinten található, amelynek kulcsát a recepciós kollégától lehet elkérni. Kérjük, hogy a könyvtárból kikölcsönzött könyveket minden esetben a Recepción lévő füzetbe írják be, és elutazás előtt a könyvtárba visszavinni szíveskedjenek.
 11. Az alagsorban lévő mosókonyha 8-20 óra között használható. Kérjük, ha nem ismeri a mosógép működését, használat előtt tanulmányozza a használati utasítást!
 12. Kérjük, hogy csak a szükséges ideig használja az elektromos berendezéseket, folyassa a vizet, ezzel is hozzájárulva az energiatakarékossághoz. A szobákban tapasztalt bármilyen meghibásodást kérjük, hogy minden esetben a Recepciónak jelezni, illetve az ott található füzetbe beírni szíveskedjen.
 13. A környező utcákban a parkolás ingyenes, a vendégház udvarán a díjtáblázatban közöltek szerint. A vendégház udvarára kizárólag a Recepció engedélyével lehet beparkolni.
 14. A vendégházból történő távozás után nem áll módunkban küldemények átvétele, őrzése, továbbítása.
 15. A telefon használatából adódó költséget távozáskor számla ellenében a Recepción készpénzben kell kifizetni. Városi vonalat a 0-ás gomb megnyomásával lehet kérni, mobil és vidéki szám 06 előtárcsázás után hívható.
 16. A szobákban, közös helyiségekben okozott bárminemű kár anyagi felelősségre vonással, illetve a ház nem rendeltetésszerű használata, a házirend folyamatos megsértése a vendégházból való azonnali elbocsátással jár.

Kellemes itt tartózkodást és jó munkát kívánunk!

 

Domus Vendégház